Dijital oyunların esas gelir kaynağı olarak oyun içi reklamlar ön plana çıkıyor. Oyunlarda oyuncunun karşısına çıkan reklamlar oyunun herhangi bir bölümünde oyuncunun karşısına çıkabileceği gibi oyunun en başında yani oyuncunun oyuna yeni başladığı zamanda dahi karşısına çıkabiliyor. Reklamlar oyun yapıcı için bir gelir kaynağı olarak görülse de kullanıcı için can sıkıcı bir hal alabiliyor. Oyuncu karşısına çıkabilecek reklamları seçemediği için yaşına ya da yapısına uygun reklamlar çıkamayabiliyor. Özellikle çocuk yaştaki oyuncular için dikkat edilmesi gereken reklamlar; şiddet unsurları ve müstehcenlik de barındırabiliyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde reklamı yapılan öğe indirilebilir türde bir reklam ise oyuncu yanlışlıkla elinin içeriğe değmesi ile dahi reklamda yer alan içerik kişinin cihazına inebiliyor. Bu durum ise büyük güvenlik zafiyetleri oluşturuyor. İndirilen içerik güvenli olmayabileceği için kişinin cihazındaki ne tür kişisel bilgilere ulaşabileceği ise tam olarak bilinemiyor. Çocuk yaştaki oyun oynayanlar için ise durum biraz daha karışık bir hal alabiliyor. Özellikle okuma yazma bilmeyen çocuklar için görseller büyük önem arz ediyor. Sevdiği karakterlerin olduğu reklamları çocuklar sorgulamadan tıklayabiliyor. Hatta çocuk bir an önce sevdiği karaktere ulaşabilmek için karşısına çıkan güvenlik sorularını hızlıca onaylayıp içeriğin kurulmasını bekliyor.
Dijital oyunlarda oyuncunun karşısına çıkacak reklam türlerinden bazıları ise;
Pop-Up reklam: Oyuncu ekranda oyun oynarken biranda karşısına çıkan reklam türüdür.
Game Based Marketing (Oyun Temelli Pazarlama): Var olan oyunların içine reklam yerleştirilmesidir. Bu tarz oyunlar için ürün yerleştirme veya gömülü reklam kullanılır. Nasıl bir dizide oyuncular göstere göstere bir markanın kahvesini içiyorlarsa, aynı şekilde oyunların içine de marka mesajları yerleştiriliyor. Yapılan araştırmalara göre oyuncular oynadıkları oyuna entegre edilmiş markaları %87 oranla hatırlıyor.
Advergame (Oyunlu Reklam ): Advergame, oyuncuya eğlenceli zaman geçirterek oyuncu ve marka arasında pozitif bir bağ kurmak amacıyla markaların oyunlaştırılmasıdır. Kısaca reklam amaçlı tanıtıcı oyunlardır. Yani bir marka için sıfırdan oyun üretmektir. Ayrıca sadece ürünü destekleyen değil, aynı zamanda ürünü hedef alarak hazırlanan oyunlar da kurgulanmaktadır. Bu oyunlara da Antiadvergame’ler denilmektedir.
Gelişen teknoloji, reklam seçeneklerinin artmasının da önünü açmaktadır. Reklam seçeneklerinin artması ise tanıtım yapmak isteyen işletmelerin önünü açmıştır.